Tato krmná surovina má ze všech obilovin nejvyšší energetickou hodnotu.
Obsahuje také až 5% tuku. Tuk se skládá převážně z nenasycených mastných kyselin, kyseliny linolové a olojevé. V malém množství se v něm nachází kyselina palmitová a stearová. Kukuřice má nízký obsah dusíkatých látek(9-9,5%). Převažují zásobní bílkoviny zein(prolamin) a gluteiny, které mají nízkou biologickou hodnotu, mají málo lyzinu a tryptofanu. Obsah minerálních látek je v porovnání s jinými obilovinami, také nízký(asi 1,4%). Velmi nízký je i obsah vápníku.
Abyste na našich stránkách rychle našli to, co hledáte, ušetřili spoustu klikání a nezobrazovaly se vám reklamy na věci, které vás nezajímají, potřebujeme od Vás souhlas se zpracováním souborů cookies, tj. malých souborů, které se ukládají ve vašem prohlížeči.